foto_1.jpg
foto_2.jpg
foto_3.jpg
foto_5.jpg
Na studies voor het realiseren van een bioscoop op verschillende locaties in Leiden richt deze studie zich op het kavel K3-4, gelegen naast het Rijnsburgerblok aan de Stationsweg. Het programma bevat een bioscoop met ca. 1500 stoelen, een fietsenstalling, 20 woningen en een commerciële ruimte. De commerciële ruimte ligt net als de entree van de bioscoop aan de Stationsweg.
 
De bioscoop bestaat uit foyers op verschillende lagen aan de nieuwe straat tussen het blok en het Rijnsburgerblok. De foyers op de verschillende lagen zullen voor een divers en levendig straatbeeld zorgen. De zalen op de begane grond zitten met hun voet in het maaiveld, hier bovenop staat een tweede laag met zalen. Verder zijn er nog twee zalen gerealiseerd op een derde foyer niveau. Deze twee zalen vormen naast de woontoren het tweede toren volume van de kavel. Door rondom een set-back te creëren sluit deze toren goed aan op de omliggende bebouwing. Aan de zijde van het Schuttersveld bevindt zich de ingang van de ondergrondse fietsenstalling. De woningen hebben een entree aan de straat en zorgen hier voor levendigheid. De woningen bevinden zich in een slanke toren aan Stationswegzijde met zoveel mogelijk een oriëntatie op het zuiden/zuidwesten. De 20 woningen hebben een bvo van ca. 65 m2, het parkeren is voorzien op het maaiveld aan de achterzijde van het gebouw.
locatie:Leiden oppervlakte:13.000 m2opdrachtgever:Pathé Theatres bv
Epicurus development bv
fase:studie