foto.jpg
foto_1.jpg
foto_2.jpg
foto_3.jpg
foto_4.jpg
foto_5.jpg
foto_6.jpg
foto_7.jpg
foto_8.jpg
foto_9.jpg
foto_10.jpg
foto_11.jpg
Winkelcentrum Keyserstroom ligt aan het eind van de Hoofdstraat, dé
winkelstraat van Meppel. Meppel heeft een sterk winkelgebied met een divers winkelaanbod en weinig leegstand, ‘dé winkelstad’ van Drenthe. Gekoppeld aan de Hoofstraat liggen diverse uitgaansgebieden en terrassen. De uitdaging is nieuwe richting te geven aan het winkelcentrum na vertrek van de V&D.

Het winkelcentrum Keyserstroom is betrekkelijk jong. Toch is er behoefte aan een verbetering. De
entree vanaf de hoofdwinkelstraat oogt donker, de ruimtelijke structuur kan helderder, de zichtlijnen kunnen sterker en het winkelcentrum moet weer gevuld met sterke huurders.

Ons voorstel wijzigt de uitstraling en sfeer van het winkelcentrum drastisch. Door de passage dubbel hoog te maken ontstaan er ruimtelijke relaties die de beleving en oriëntatie verbeteren. De
roltrappen worden verplaatst zodat ze aansluiten op de galerij. Hierdoor wordt het circuit van het
winkelcentrum verbeterd. Het donkere beeld van de entree wordt meer uitnodigend door het binnen brengen van meer licht via het dak. De indeling wordt gerationaliseerd en de algehele uitstraling wordt door het aanpassen van puien en materialen opgewaardeerd. Op de eerste verdieping wordt een bioscoop gerealiseerd met 4 zalen.

De parkeergarage krijgt een eenvoudige en doeltreffende impuls door het verbeteren van de
verlichting en het toepassen van kleuren op strategische plekken.
locatie:Meppel oppervlakte:9700 m2opdrachtgever:Winkelcentrum: E.CP in opdracht van Kroonenberg Groep
Parkeergarge: E.CP in opdracht van de Gemeente Meppel
adviseurs:Project Management: E.CP
Constructie: Swinn
Bouwfysica/brand: DGMR
Installatieadviseur: DGMR
Visualisaties: zes x zes
Aannemer: Akor
Installateur: de Groot installatie groep
fase:gerealiseerd
opgeleverd: jan 2019

Winkelcentrum Keyserstroom

10 dec 2018

Winkelcentrum Keyserstroom is weer geopend voor publiek. De bouwschotten zijn verwijderd en in de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de herontwikkeling. De bioscoop opent midden december en de horeca begin volgend jaar.

Start herontwikkeling Winkelcentrum Keyserstroom

2 jan 2018

In februari is er begonnen met de herontwikkeling van winkelcentrum Keysestroom. In opdracht van E.CP en de Kroonenberg Groep hebben wij een plan gemaakt voor de volledige herontwikkeling van het winkelcentrum. Het plan omvat een nieuwe indeling, verbeterde uitstraling en een bioscoop in wat vroeger de V&D was. Verwachte oplevering eind 2018.